Romanus & Selling, 2024-10-14

Romanus & Selling och Årets Selma nomineras till jämställdhetspris

Romanus & Selling och det feministiska priset Årets Selma nomineras till utmärkelsen Svenska Jämställdhetspriset respektive Jämställdhetsraketen 2025. Vinnaren utses vid Forum Jämställdhet 5–6 februari i Lund.

Läs mer om nomineringen

Om utmärkelsen

Svenska Jämställdhetspriset är en nationell utmärkelse som årligen delas ut till en aktör som genom sin verksamhet bidragit till ett mer jämställt samhälle. Syftet är att uppmärksamma, belöna och sprida goda jämställdhetsinsatser och höja statusen på jämställdhet som politik- och kompetensområde. Priset är ett av de främsta erkännanden inom jämställdhet i Sverige.

Om Romanus & Selling

Romanus & Selling grundades av Susanna Romanus och Åsa Selling 2020 och den första utgivningen var novellsamlingen Håll käften och var söt, den danska författaren Vita Andersens samtidsklassiker. Som en del av Bonnierförlagen kan vi dra alla fördelar av det stora förlagshuset men värnar det personliga mötet och den lilla organisationen. Hos oss känner sig varje författare utvald.

Om Årets Selma

Årets Selma är ett feministiskt pris som delas ut av bokförlaget Romanus & Selling. Priset går till en person eller organisation som gjort avtryck i jämställdhetsdebatten och påverkat till en förändring och förbättring i samhället. Årets Selma delas ut på kvinnodagen den 8 mars och består av en prissumma på 10 000 kronor samt ett diplom. Priset Årets Selma grundades 2018 av SelmaStories och Bonnierförlagen och har sedan dess delats ut årligen. 2023 tog Romanus & Selling över Årets Selma med en ny jury.